Kandidatúru Prešova na EHMK 2013 chcú podporiť rachotom

24.04.2008 Prešov

Prešov 24. apríla (TASR) – V 13 okresných mestách Prešovského kraja sa na Deň Európy (9. mája) v rámci podujatia Aby nás bolo počuť obyvatelia pokúsia vytvoriť najväčší 2-minútový rachot v Európe.
Takýmto recesným spôsobom plánujú organizátori podporiť kandidatúru mesta Prešov na titul Európske hlavné mesto kultúry EHMK 2013.
\"Rachot má trvať dve minúty a účastníci ho môžu vytvoriť svojimi hlasivkami, hudobnými nástrojmi, hrkálkami, šálkami, hrncami, kľúčmi, typickými slovenskými rapkáčmi alebo špeciálnymi nástrojmi vyrobenými pre túto príležitosť. V súvislosti s podujatím sme vyhlásili aj súťaž o najoriginálnejší a najhlučnejší nástroj, \" uviedla pre TASR manažérka projektu Jana Pitková.
Počas akcie sa v 13 okresných mestách po 18. hodine uskutočnia koncerty hudobných skupín a spevákov, ktorých umelecká dráha je spätá s mestom Prešov. Na pódiách nebude chýbať Peha, I. M. T. Smile, Komajota, Drišľak, Žobráci a Peter Lipa a ďalší. Pokus o vytvorenie najväčšieho rachotu sa uskutoční v čase od 18,30 do 18,32 hod.
Deň Európy, ktorý pripadá na 9. máj, je jedným zo symbolov Európskej únie. Jednotlivé členské štáty počas tohto dňa organizujú rôzne podujatia, ktoré napomáhajú zbližovaniu sa obyvateľov Európy.
 

Vyberte región